Αν βρεθείς εκεί το πρωί, θα δεις τους ιδιοκτήτες να ετοιμάζουν τα χοιρινά καλαμάκια της ημέρας. Το νέο στέκι για φαγητό στην Αγία Παρασκευή λέγεται Θράκα Αράχωβα και είναι ένας χώρος οικείος, ζεστός και ανεπιτήδευτος. Ψηλά στην Αγίου Ιωάννου, στον πεζόδρομο της Ελευθερίας αριστερά, στο νούμερο 2.
Από την πρώτη κιόλας μπουκιά, σκέτο ή τυλιγμένο σε πίτα ψημένη στη σχάρα – χωρίς λάδι – το χειροποίητο χοιρινό καλαμάκι της Θράκας Αράχωβα πραγματοποιεί αυτό που υπόσχεται: φυσική νοστιμιά, χωρίς περιττά μπαχάρια και μαρινάδες. Τρυφερά καλαμάκια κοτόπουλου, ζουμερά μπιφτέκια από μοσχάρι και κοτόπουλο, κεμπάπ για τους λάτρεις των πιο έντονων γεύσεων συνθέτουν το γνήσια κρεατοφαγικό μενού. Και βέβαια, όλα συνδυάζονται με φρεσκοκομμένες σαλάτες και σπιτικά ορεκτικά.
Η φροντίδα και το μεράκι της δημιουργίας των 4 ιδιοκτητών και παιδικών φίλων αντικατοπτρίζονται τόσο στο φαγητό όσο και στη διακόσμηση της Θράκας Αράχωβα. Στο χώρο κυριαρχούν τα φυσικά υλικά, η πέτρα και το ξύλο, ενώ την παράσταση «κλέβουν» τα κατακόκκινα βιομηχανικά φωτιστικά πάνω από το μεγάλο τραπέζι στο οποίο διαφορετικές παρέες κάθονται μαζί και «χαζεύουν» τα αμέτρητα μικρά και μεγάλα κάδρα στον απέναντι τοίχο!



Θράκα Αράχωβα – Το χειροποίητο καλαμάκι






Δευτέρα | 12:30 PM–12:30 AM |
Τρίτη | 12:30 PM–12:30 AM |
Τετάρτη | 12:30 PM–12:30 AM |
Πέμπτη | 12:30 PM–12:30 AM |
Παρασκευή | 12:30 PM–12:30 AM |
Σαββάτο | 12:30 PM–12:30 AM |
Κυριακή | 12:30 PM–12:30 AM |