Η»μαγική αυλή» της Αθήνας, ίσως, το ωραιότερο Bistro. Ελληνική & μεσογειακή κουζίνα, εκλεκτές ποικιλίες καφέ, εμπνευσμένα cocktails & μια μεγάλη συλλογή από spirits υπό τους ήχους Jazz, Rock & ballads στην Αυλή, στο πεζόδρομο, δίπλα στο πιάνο ή στο Bar είναι επιλογές απόλαυσης & φροντίδας από τους ανθρώπους του zaxarialati.gr. Καλώς ήλθατε!
Από νωρίς το πρωί σας περιμένουμε να πιείτε τον καφέ σας, συνοδεύοντας τον με κάποιο από τα σπιτικά-παραδοσιακά γλυκά μας.
Αργότερα μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα από τις λαχταριστές μας ποικιλίες, τα καθημερινά μαγειρευτά μας φαγητά και από τη μεγάλη γκάμα κυρίως και συνοδευτικών πιάτων φτιαγμένα με σπιτικές συνταγές και υλικά που διακρίνονται για την αγνότητα και την ποιότητα τους.
Ενας καινουργιος χωρος ανοιξε στα βορεια προαστεια.
Λεγεται «CLOUD NINE» και βρισκεται στο Ν.Ηρακλειο.
Το CLOUD NINE» ομως δεν ειναι ενα «ακομα» μπαρακι της περιοχης.
Το «CLOUD NINE» ειναι ενας χωρος που σκοπο εχει να μαζεψει κοινο και φιλους που τους αρεσει η μουσικη .
Στα σημεια των καιρων μας το «CLOUD NINE» δημιουργηθηκε σχεδον εξ ολοκληρου απο φιλους με μερακι που πιστευουν οτι η μουσικη δεν ειναι ενα «χαλακι» σε ενα χωρο, αλλα ειναι ο βασικος παραγοντας για να τα περασει καποιος καλα.
Το υφος της μουσικης επικεντρωνεται σε ρυθμους jazz, soul ,funk, blues ,r’n’b ,hip-hop & house, απο τα 60’ς ως τις μερες μας.
Mε «ζωντανη μουσικη» την Παρασκευη.Σαββατο και Κυριακη , με διαφορετικα συγκροτηματα και τις Κυριακες » jam nights» ,η αλλιως ενα «ανοικτο παλκο μουσικων» οπου διαφοροι μουσικοι ανεβαιινουνε στην σκηνη και αυτοσχεδιαζουνε.
Το «CLOUD NINE» εχει μια καθαρα προσωπικη και καλαισθητη αισθητικη στα παντα.Απο τα χειροποιητα «up cycle» επιπλα και φωτιστικα, την επιλογη των κοκτειλς, τα καθαρα ποτα,την πειρα στην μουσικη με καλη ακουστικη, μεχρι το ζεστο και φιλικο service και φυσικα την θετικη ενεργεια που εκπεμπει και χαλαρη ατμοσφαιρα.
Το «CLOUD NINE» λοιπον, δεν ειναι ενα «ακομα» συνοικιακο μπαρ που σκοπο εχει να μαζεψει ολο τον κοσμο.
Εδω αυτος που θα ερθει θα ερθει επιλεκτικα.
Το σιγουρο παντως ειναι για ολους, οτι θα διασκεδασει, θα χορεψει και θα αισθανθει σαν το σπιτι του περνωντας μια υπεροχη βραδυα
Σας περιμενουμε!
Το mama Roux «γεννήθηκε» ως ιδέα στο μυαλό του John Higgs, πριν περίπου τριάντα χρόνια, όταν ζούσε ακόμα στις Η.Π.Α. «Ωρίμασε» μαζί του και τον «ακολούθησε» στη χώρα μας, όταν με την Ελληνίδα σύζυγό του αποφάσισαν να ζήσουν μόνιμα εδώ. Από τον προηγούμενο χρόνο, η ιδέα πήρε μορφή, και μάλιστα στην καρδιά της Αθήνας.
Πρόκειται για ένα εστιατόριο που όμοιό του δεν έχουμε ξαναδεί στην Ελλάδα! Πρωτοτυπεί, παρουσιάζοντας στο μενού του πιάτα από διάφορες γωνιές του κόσμου (multicultural cuisine)! Καθοριστική ήταν η διαμόρφωση του μενού από την executive chef, Sandra Berten. Τα πιάτα του mama Roux μας ταξιδεύουν με τις γεύσεις τους από τη Συρία μέχρι και τις Ηνωμένες Πολιτείες!
Αν λοιπόν δεν προλαβαίνετε να κάνετε το γύρο του κόσμου, ελάτε στο mama Roux! Το όνομά του, άλλωστε, εκτός από το ομώνυμο τραγούδι του Dr. John, αναφέρεται και στο μείγμα «Roux» που δημιουργείται όταν, για να παρασκευαστεί το «gumbo» (παραδοσιακό φαγητό της νέας Ορλεάνης), αναμειγνύονται στην κατσαρόλα βούτυρο και αλεύρι, με αποτέλεσμα να δένονται και να αναδεικνύονται όλες οι υπόλοιπες γεύσεις της συνταγής! Έτσι λοιπόν, με το «Roux» στο όνομα του μαγαζιού, ο ιδιοκτήτης υπενθυμίζει με τον πιο ευρηματικό τρόπο, το «δέσιμο» των συνταγών από τα διάφορα μέρη του κόσμου στο μενού ενός «πολυεθνικού» εστιατορίου!
Σε ενα αγροτόσπιτο του 1750, εξελίσσεται το Dante’s. Με προσοχή μετατρέψαμε τον χώρο αυτόν, ώστε να μην χάσει την αυθεντικότητα του, σε ένα εστιατόριο που πλαισιώνεται από ένα πολύ δυναμικό κι ανήσυχο μπαρ.
Όλες τις ημέρες της εβδομάδας λοιπόν, απο τις 9 το πρωί μπορεί κάποιος να απολαύσει καφέ και ροφήματα, όπως επίσης και πρωινά εδέσματα.
Απο τη 1 το μεσημερι εώς και τις 12 τα μεσάνυχτα λειτουργεί πλήρως το εστιατόριο με γεύσεις και προτἀσεις απο τον chef Genti Malaveci και την ομάδα του.
Από όλο αυτό δεν λείπουν οι έμπειροι bartenders που μπορούν να προτείνουν απο μεσημεριανά «ήσυχα» ποτά, cocktails, συνοδευτικά, δικές μας ή και κλασικές δημιουργίες.
Στην περιοχή της Καστέλας, ακριβώς πάνω από το Μικρολίμανο δεσπόζει η ιταλική τρατορία Tony Bonanno.
Περιβάλλον βγαλμένο από κινηματογραφικό πλατό. Θυμίζει μαγαζί από την «little» Italy της N.Y. Τα γήινα χρώματα, τα χαρακτηριστικά κάδρα, ο φωτισμός δημιουργούν ατμόσφαιρα με άρωμα μεσοπολέμου. Το Tony Bonanno ανήκει στην κατηγορία των μαγαζιών με ιταλική κουζίνα. Οι συνταγές του είναι επηρεασμένες από τις περιοχές της Κάτω Ιταλίας, τη Σικελία, το Παλέρμο, τη Νάπολη, την Καλαβρία. Περιοχές που έβγαλαν τους πιο «διάσημους» μαφιόζους, οι οποίοι έκαναν μεγάλη καριέρα στις ΗΠΑ. Μαζί με την παράνομη δράση τους έγινε διάσημη και η κουζίνα των γιαγιάδων και των μαμάδων τους.
Cozze «Casa Bonanno» η ονομασία των αχνιστών μυδιών με σος από ξίδι και sambuca. Τα ναπολιτάνικα πιτάκια είναι με ρικότα, σάλτσα ραφινέ και αρωματικά βότανα. Αυτά για πρώτο πιάτο. Ακολουθούν ένα σπαγγέτι με καραβίδα και παπαρδέλες με μανιτάρια.Οι μπαβέτες γίνονται με αχινό, γαρίδες και σάλτσα Martini dry. Bistecca di vitello al Marsala είναι η μοσχαρίσια μπριζόλα γάλακτος με σάλτσα από κρασί Μαρσάλα. Tagliata di manzo, ψιλοκομμένο φιλέτο κόντρα μοσχαριού με σάλτσα από ξίδι μπαλσάμικο και λεμόνι. Στην κουζίνα του βασικό ρόλο παίζει το ελαιόλαδο και όχι οι κρέμες. Τις καλές ημέρες τα τραπέζια απέναντι από το μαγαζί έχουν καταπληκτική θέα προς το Μικρολίμανο.
Το Tony Bonanno, δημιούργησε ο επιχειρηματίας Τζίμης Αποστόλου με τον Λευτέρη Καλογήρου και το Γιώργο Αλεβιζάκη. Έχει γίνει γνωστός από το Viva Zappata, το Tora Tora Tora. Είναι συλλέκτης παλαιών αυθεντικών αντικειμένων, με αγάπη για τα ταξίδια, δημιουργεί χώρους όπου συνυπάρχουν η υψηλή αισθητική με το ποιοτικό φαγητό από τις κουζίνες του κόσμου.
Στο «KEBAB & CURRY» θα απολαύσετε γεύσεις της ‘Royal Indian Cuisine’ σε έναν μικρό,ζεστό και φιλόξενο χώρο, χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα και σε προσιτές τιμές.
Στο εστιατόριο παρασκευάζουμε καθημερινά δεκάδες σάλτσες από σπάνια μπαχαρικά και φρέσκα υλικά. Χρησιμοποιούμε τον παραδοσιακό ινδικό πήλινο φούρνο «ταντούρι» που επικαλύπτεται με μείγματα μπαχαρικών και ελαίων για να προσδώσει ιδιαίτερες γεύσεις στα κρεατικά και στις πίτες Naan.
Δοκιμάστε το κλασικό Tikka κοτόπουλο, μπουκιές κοτόπουλου μαριναρισμένες με γιαούρτι και μπαχαρικά Μασάλα. Επίσης οι αρωματικές φακές Daal Tarka μαγειρεμένες με μουστάρδα, κρεμμύδι και κάρυ θα σας καταπλήξουν! Ακόμα τα περίφημα πιτάκια samosas, τα papadams, και το ινδικό ψωμί rotiyan ψημένο στο ταντούρι και πολλά άλλα σας περιμένουν από κοντά για να τα δοκιμάσετε!
Open Garden Restaurant is the third self-owned restaurant of Greek-Belgian chef Elda Molla.
Elda’s commitment for quality, small production ingredients begins in the kitchen and extends through the wine list with some boutique Greek wineries featuring some rare grape varieties, all at more than affordable prices.
Set in a small backstreet of Naoussa, next to Agios Spyridonas church, the beautiful, cycladic little garden terrace welcomes you to relax and enjoy a glass of wine, appetizers or an entire meal, all served with a smile!
The menu features traditional homemade Greek appetizer & casserole dishes with a twist, using seasonal & local vegetables as well as seafood, poultry and steaks prepared «a la plancha» – a method of cooking quickly on heavy steel using little or no fats.
Some vegetarian & vegan options are on the menu, and there are always extra courses everyday for our vegetarian/vegan friends as Elda also cooks & caters for yoga retreat groups.
Discover lighter and creative Greek and Mediterranean cuisine with a twist.
You are Welcome.
Really.
Παραδοσιακή ελληνική γαστρονομία με σύγχρονες δημιουργικές γεύσεις σε έναν τέλειο συνφυασμό. Το Mediterraneo έχει καταφέρει να μείνει πιστό στην ουσία της ελληνικής ταβέρνας, ενώ προσφέρει εξαιρετική ποιότητα των τροφίμων.
Αγαπημένο στέκι για ουζάκι, φρέσκο ψάρι και θαλασσινά στο λιμάνι της Νάουσας. Μαύρο ριζότο με σουπιά, πένες με τόνο και λαχανικά, καθώς και μεγάλη ποικιλία μεζέδων θα κάνουν δύσκολη την επιλογή σας! Αν βρεθείτε εδώ Ιούλιο ή Αύγουστο, απολαύστε το γεύμα σας και την απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα συνοδεία ζωντανής ελληνικής μουσικής.