Fabrica De Vino

Το παραμύθι ξεκινά στα τέλη όχι του προηγούμενου αιώνα αλλά δυο αιώνων πριν. Για να μην μακρηγορούμε, στα τέλη του 19ου αιώνα. Περί τα 1880. Λίγο πιο κάτω από τα προπύλαια Αθηνών, κάποιος «χριστιανός» (άγνωστο σε μας, μιας και δεν υπάρχουν στοιχεία) ανεγείρει το οίκημα της Εμ. Μπενάκη 3. Στις αρχές του 20ου αιώνα το οίκημα αυτό γίνεται κατοικία του Στρατηγού Πλαστήρα. Από το 1924 και μετά το κτίριο περνά στα χέρια μιας από τις πρώτες Ανώνυμες Εταιρίες εκείνης της εποχής προς εκμετάλλευση. Στεγάζονται μέσα πολλά από τα επώνυμα δικηγορικά αλλά και συμβολαιογραφικά γραφεία της Αθήνας.

Τα χρόνια περνανε και φτάνουμε στα τέλη τις δεκαετίας του 60′. Περί τα 1967 δημιουργείτε στον χώρο αυτό ένα από τα ιστορικότερα εστιατόρια των επόμενων δεκαετιών. Τα «ΝΕΑ ΟΛΥΜΠΙΑ». Γνωστό στο ευρύ κοινό της εποχής γιατί έφτιαχνε τα καλύτερα τυροκομικά αλλά ήταν και ένα από τα vegetarian εστιατόρια του κέντρου των Αθηνών. Όλοι οι περαστικοί κατά την διάρκεια κατασκευής του fabrica de vino, περνανε αναπολούν και ξαναθυμούνται το παλαι ποτέ ιστορικό εστιατόριο. Σημείο αναφοράς των 70s και 80s. Και φτάνουμε στην δεκαετία του 90′!!!!!

Εποχές που το glamorous MERCEDES έχει βάση στο REX. Κάθε βράδυ η Πανεπιστήμιου κλείνει από τα «χλιδατα» αυτοκίνητα τον παρευρισκομένων στο γνωστό Club. Απέναντι στο στενάκι στο νούμερο 3 τις Εμ. Μπενάκη συνωστισμός έξω από μια πόρτα με ένα μικρό παραθυράκι. Δυο «φουσκωτοί» κάνουν face control για να μπουν «αυτοί» που «αντέχουν» τον απόλυτο underground χώρο των 90s. FACTORY. Tα » ΝΕΑ ΟΛΥΜΠΙΑ» έχουν μεταλλαχτεί στο δημοφιλέστερο club τις εποχής. Στο ισόγειο τα πάντα έχουν αλλάξει. Στο υπόγειο όμως…… Κατεβαίνεις την σκάλα για τις τουαλέτες και δεξιά σε υποδέχεται η στόφα που μαγείρευαν στο παλαι ποτέ δημοφιλες εστιατόριο. Αριστερά στην σκάλα οι τουαλέτες και η λάντζα όπως και το παλιό ξύλινο ψυγείο για τις προμήθειες του εστιατόριου. Ο μόνος φωτισμός δυο λάμπες black light. Τα δόντια μας είναι κάτασπρα αλλά και τα τζιν μας έχουν γίνει όλο λεκέδες από την διάθλαση του φωτός του black light.
Tα χρόνια περνανε. Το 1998 το FACTORY μεταφέρεται αλλού και ο χώρος χάνει την αίγλη και την κομψότητα που του είχαν δώσει οι τελευταίοι επιχειρηματίες τις τελευταίες δεκαετίες.

Δεκατρία χρόνια μετά ο χώρος «ξαναζωντανεύει» το παρελθόν. Η FABRICA DE VINO έρχεται να δώσει μια νέα πνοή στο κτίριο της Εμ. Μπενάκη 3. Το πρώτο (κατά γενική ομολογία) wine-bar της Αθηνάς. Ο χώρος έχει ανακατασκευαστεί από την αρχή θέλοντας να αναδείξει την πατινα του χρόνου αλλά και ταυτόχρονα να δώσει μια νέα πρόταση στο κέντρο της Αθήνας. Μια σύγχρονη μάτια στον τρόπο συνάθροισης ανθρώπων, με πολύ μεράκι αλλά και μια ζεστή προσέγγιση αυτού που ζητά ο Αθηναίος και μη, κάτοικος του κέντρου και μη από την «απρόσωπη» πόλη μας. Την πόλη όλων μας. Το ιστορικό κέντρο-γειτονιά, που έχει τόσα να μας δείξει απλά εμείς πρέπει να τα ανακαλύψουμε.
Η FABRICA ξεκινά δειλά-δειλά την Πεμπτη 16 Ιουνίου να σερβίρει αλλά και να πουλαει κρασί, γλυκά κρασιά, αφρώδη κρασιά και champagnes, τσίπουρα και αποστάγματα καθώς και εκλεκτά μεζεδάκια για την συνοδεία του κρασιού. Παλαιωμένα ελληνικά τυριά και αλλαντικά από όλες τις περιοχές της ελληνικής επικράτειας.

Ξεκινάμε με 60 Έλληνες παραγωγούς, σε μια μόνιμη έκθεση των κρασιών τους, από τους οποίους οι 30 περίπου είναι FDV παραγωγοί. Τι σημαίνει αυτό: τα κρασιά τους θα τα βρείτε στις τιμές του οινοποιείου τους στην FABRICA DE VINO.

Και όχι μόνον. Η FABRICA DE VINO σας προσφέρει και κάτι πρωτοποριακό για τα ελληνικά δρώμενα. Οι φιάλες των κρασιών που θα καταναλώνονται στην FABRICA DE VINO θα χρεώνονται με ένα μικρό σέρβις πλέον της λιανικής πώλησης.

FETIX ΝΟ 1 του FABRICA DE VINO το κελάρι του. Επισκέψιμο με διάθεση στο απώτερο μέλλον να στεγάσει κρασιά απ’ολον τον κόσμο.

FETIX NO 2 η ανοιχτή κουζίνα με το αίθριο της από πάνω για να βλέπουμε την βροχή όταν πέφτει μιας και περιμένουμε πολλές με τις κλιματικές αλλαγές που βιώνουμε.

FETIX NO 3 οι πελώριες βαρεου τύπου σιδερένιες ραφιερες του μπαρ για να χωρανέ όλες αυτές τις ετικέτες κρασιών που θα φιλοξενήσουμε, που αγγίζουν το ταβάνι καθώς και η σιδερένιες σκάλες για να κατεβάζουμε τα κρασιά από τα 4,5 μέτρα που φτάνουν τα ράφια. Ο χώρος αυστηρός, βιομηχανικός, με γλυκές πινελιές που θα σας εκπλήξουν.

Αν έρθετε στην FABRICA DE VINO μην ξεχαστείτε και μας παραγγειλετε ουίσκι-βότκα-τζιν. Δεν έχουμε. Γιατί «Οίνος Ευφραίνει Καρδιαν Ανθρώπου»!!!!!!

Gallery
Χάρτης
Fabrica De Vino logo
Σύντομη Περιγραφή

THE WINE BAR OF ATHENS

Αγαπημένα
Διέυθυνση & Επικοινωνία
Εμμανουήλ Μπενάκη 37, Αθήνα, Ελλάδα
2103214148
nekwine@gmail.com
Social Media
Facebook Foursquare
Λίστα παροχών
Vegetarian
Δωρεάν Wifi
Πλησίον Μετρό
Ωράριο Λειτουργίας
Δευτέρα 11:00 AM–2:00 AM
Τρίτη 11:00 AM–2:00 AM
Τετάρτη 11:00 AM–2:00 AM
Πέμπτη 11:00 AM–2:00 AM
Παρασκευή 11:00 AM–4:00 AM
Σαββάτο 11:00 AM–4:00 AM
Κυριακή 11:00 AM–4:00 AM
Μοίρασέ το