«Ένα σύγχρονο μπιστρό που παντρεύει γη και θάλασσα, με βαθιές ρίζες στην Ελλάδα και στη Μεσόγειο αλλά και με στοιχεία από όλο τον πλανήτη που έφερε μαζί του από τα ταξίδια του και την επαγγελματική του ζύμωση στην Αμερική ο σεφ Ari Vezené.
Θα παραγγείλεις χτένια Καποσάντες, από τον πατρικό τόπο του σεφ, το Μεγανήσι, και θα σου έρθουν με ιβηρικό μάγουλο γκουαντσάλε. Η στύρα ή το σκαθάρι θα έχουν κοιμηθεί μέσα σε κρούστα αλατιού. Οι γαρίδες Αμβρακικού θα είναι αρωματισμένες με καπνιστό ουίσκι Lagavulin ή θα έχουν απογειωθεί από έναν εκρηκτικό μηχανισμό γουασάμπι και τσίλι.
Οι ζύμες είναι ψημένες σε ξυλόφουρνο διαστάσεων ηφαιστείου, που κατέχει θέση ήλιου στο πλανητικό σύστημα του Vezené. Η «πίτσα» εδώ φορά περήφανα το ελληνικό της όνομα, λέγεται πίτα, έχει αρνάκι Παλαίρου έξι ωρών καπνισμένο σε ξύλο κερασιάς και στέλνει αδιάβαστη την ιταλίδα «ομόλογό» της. Ο ξινός τραχανάς από τη Μεσσηνία είναι περήφανα παντρεμένος με καπνισμένο ζωμό αρνιού.
Όσο για το κρέας δεν θα σου είναι άγνωστο όταν φτάσει στο πιάτο σου, πρώτα θα έχουν γίνει οι απαραίτητες συστάσεις με μια ιεροτελεστία παρουσίασης πριν ψηθεί. Θα γνωρίσεις τη ράτσα του, την κοπή του, τα χρώματά του, τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά που του δίνουν ξεχωριστή υφή, γεύση και τιμή ανάλογα με το αν πρόκειται για χονδρό διάφραγμα, σπαλομίτα, κάτω κόντρα ή λαιμό, αν έχει σιτέψει για 42 ή για 120 μέρες, αν είναι Hereford ονγκλέ κι έρχεται από τα καταπράσινα λιβάδια της Αγγλίας ή Wagyu φλατ άιρον κι έχει κυλιστεί στα ηλιόλουστα οροπέδια της Καστίλης.
Γιατί αν και το ελληνικό terroir είναι η αιχμή του διαβήτη για το Vezené για αγαθά όπως το αρνί, το ψάρι, τα θαλασσινά, η προσέγγιση δεν «κολλάει» στην εντοπιότητα όταν πρόκειται για πρώτες ύλες όπως το βοδινό που πρέπει να εισαχθεί για να πάρει ο πελάτης το καλύτερο. Kι όταν στο τέλος έρθει στο τραπέζι ο περίφημος «απόρθητος» πύργος παγωτού, Ari’s Deal Closer, με έναν μπαλτά στην κορυφή, είναι πλέον η στιγμή να παραδώσεις την ψυχή σου.
Vezené | Greek-Inspired bistrot.
Δευτέρα | 7:00 pm-2:00 am |
Τρίτη | 7:00 pm-2:00 am |
Τετάρτη | 7:00 pm-2:00 am |
Πέμπτη | 7:00 pm-2:00 am |
Παρασκευή | 7:00 pm-2:00 am |
Σαββάτο | 7:00 pm-2:00 am |