Η»μαγική αυλή» της Αθήνας, ίσως, το ωραιότερο Bistro. Ελληνική & μεσογειακή κουζίνα, εκλεκτές ποικιλίες καφέ, εμπνευσμένα cocktails & μια μεγάλη συλλογή από spirits υπό τους ήχους Jazz, Rock   & ballads στην Αυλή, στο πεζόδρομο, δίπλα στο πιάνο ή στο Bar είναι επιλογές απόλαυσης & φροντίδας από τους ανθρώπους του zaxarialati.gr. Καλώς ήλθατε!

«Ένα σύγχρονο μπιστρό που παντρεύει γη και θάλασσα, με βαθιές ρίζες στην Ελλάδα και στη Μεσόγειο αλλά και με στοιχεία από όλο τον πλανήτη που έφερε μαζί του από τα ταξίδια του και την επαγγελματική του ζύμωση στην Αμερική ο σεφ Ari Vezené.

Θα παραγγείλεις χτένια Καποσάντες, από τον πατρικό τόπο του σεφ, το Μεγανήσι, και θα σου έρθουν με ιβηρικό μάγουλο γκουαντσάλε. Η στύρα ή το σκαθάρι θα έχουν κοιμηθεί μέσα  σε κρούστα αλατιού.  Οι γαρίδες Αμβρακικού θα είναι αρωματισμένες με καπνιστό ουίσκι Lagavulin ή θα έχουν απογειωθεί από έναν εκρηκτικό μηχανισμό γουασάμπι και τσίλι.

Οι ζύμες είναι ψημένες σε ξυλόφουρνο διαστάσεων ηφαιστείου, που κατέχει θέση ήλιου στο πλανητικό σύστημα του Vezené. Η «πίτσα» εδώ φορά περήφανα το ελληνικό της όνομα, λέγεται πίτα, έχει αρνάκι Παλαίρου έξι ωρών καπνισμένο σε ξύλο κερασιάς και στέλνει αδιάβαστη την ιταλίδα «ομόλογό» της.  Ο ξινός τραχανάς από τη Μεσσηνία είναι περήφανα παντρεμένος με καπνισμένο ζωμό αρνιού.

Όσο για το κρέας δεν θα σου είναι άγνωστο όταν φτάσει στο πιάτο σου, πρώτα θα έχουν γίνει οι απαραίτητες συστάσεις με μια ιεροτελεστία παρουσίασης πριν ψηθεί. Θα γνωρίσεις τη ράτσα του, την κοπή του, τα χρώματά του,  τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά που του δίνουν ξεχωριστή υφή, γεύση και τιμή ανάλογα με το αν πρόκειται για χονδρό διάφραγμα, σπαλομίτα, κάτω κόντρα ή λαιμό, αν έχει σιτέψει για 42 ή για 120 μέρες, αν είναι Hereford ονγκλέ κι έρχεται από τα καταπράσινα λιβάδια της Αγγλίας ή Wagyu φλατ άιρον κι έχει κυλιστεί στα ηλιόλουστα οροπέδια της Καστίλης.

Γιατί αν και το ελληνικό terroir  είναι η αιχμή του διαβήτη για το Vezené για αγαθά όπως το αρνί,  το ψάρι, τα θαλασσινά,  η προσέγγιση δεν «κολλάει» στην εντοπιότητα όταν πρόκειται για πρώτες ύλες όπως το βοδινό που πρέπει να εισαχθεί για να πάρει ο πελάτης το καλύτερο. Kι όταν στο τέλος έρθει στο τραπέζι ο περίφημος «απόρθητος» πύργος παγωτού, Ari’s Deal Closer, με έναν μπαλτά στην κορυφή, είναι πλέον η στιγμή να παραδώσεις την ψυχή σου.

Στο «KEBAB & CURRY» θα απολαύσετε γεύσεις της ‘Royal Indian Cuisine’ σε έναν μικρό,ζεστό και φιλόξενο χώρο, χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα και σε προσιτές τιμές.

Στο εστιατόριο παρασκευάζουμε καθημερινά δεκάδες σάλτσες από σπάνια μπαχαρικά και φρέσκα υλικά. Χρησιμοποιούμε τον παραδοσιακό ινδικό πήλινο φούρνο «ταντούρι» που επικαλύπτεται με μείγματα μπαχαρικών και ελαίων για να προσδώσει ιδιαίτερες γεύσεις στα κρεατικά και στις πίτες Naan.

Δοκιμάστε το κλασικό Tikka κοτόπουλο, μπουκιές κοτόπουλου μαριναρισμένες με γιαούρτι και μπαχαρικά Μασάλα. Επίσης οι αρωματικές φακές Daal Tarka μαγειρεμένες με μουστάρδα, κρεμμύδι και κάρυ θα σας καταπλήξουν! Ακόμα τα περίφημα πιτάκια samosas, τα papadams, και το ινδικό ψωμί rotiyan ψημένο στο ταντούρι και πολλά άλλα σας περιμένουν από κοντά για να τα δοκιμάσετε!

Το Corks and Forks δημιουργήθηκε με την αγάπη και την φροντίδα τεσσάρων ανθρώπων,του Μενελάου του Παντελή του Δημήτρη και του Σταύρου.

Όντας συνάδελφοι στον χώρο της εστίασης, αποφασίσαμε να φτιάξουμε στον Πειραιά τον δικό μας χώρο προσωπικής έκφρασης.

Επικεντρωνόμαστε στο απλό φαγητό με ιδιαίτερα συστατικά, φτιάχνουμε και συνδυάζουμε γεύσεις που φανταζόμαστε, τις δοκιμάζουμε και αν μας αρέσουν τις μοιραζόμαστε. Παίζουμε με την υφή και το «πάντρεμα» υλικών και συστατικών.

Προσπαθούμε να βρούμε ιδιαίτερη πρώτη ύλη.Κάνουμε πειράματα με σκοπό να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον και τον ουρανίσκο τόσο των πελατών μας, όσο και εμάς των ίδιων.

Γνωρίζουμε σιγά σιγά τα μυστικά του κρασιού, διατηρώντας μια λίστα που αλλάζει χειμώνα–καλοκαίρι. Διακοσμούμε και ομορφαίνουμε το Corks and Forks όπως ακριβώς θα κάναμε με τον προσωπικό μας χώρο.

Στην Αγ.Θεοδώρων, σ’ένα παλιό πέτρινο κτίριο, περνούσε τα καλοκαίρια του ο Άγγελος Σικελιανός. Εκεί σήμερα στεγάζεται η Μέντα.

Στην Μέντα μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας, αλλά και να επιλέξετε ανάμεσα σε μία μεγάλη ποικιλία γεύσεων τσαγιού, φρεσκοστυμμένων χυμών.

Για όσους επιθυμείτε, μπορείτε να απολαύσετε διάφορα πιάτα, όπως σαλάτες, sandwitch, μπρουσκέτες, αλμυρές τάρτες, αλλά και γλυκά φτιαγμένα όλα από εμάς, με μεράκι και αγνά υλικά.

Γωνιακό μαγαζί με τζαμαρίες είναι η Ποδηλάτισσα, ένα πολύ ευχάριστο και φιλόξενο στέκι.

Η φήμη της Ποδηλάτισσας είναι ότι ελκύει περισσότερο τους μη Βολιώτες, ενώ, απ’ ό,τι μας λέει μία εκ των ιδιοκτητών, η Αλεξάνδρα (που, σημειωτέον, είναι και η ίδια ποδηλάτισσα), στο μαγαζί έρχονται σωρηδόν μέλη από το τμήμα των Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στο μενού θα βρείτε ποικιλία προτάσεων, καφέδες, σοκολάτες, φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού, πορτοκαλόπιτα, ρακή σφήνα, kir, κόκκινο ζεστό κρασί με μπαχαρικά και πολλά άλλα.

Ο Μεξικανός σας καλωσορίζει …

και σας προσκαλεί σε ένα μαγικό ταξίδι στις γεύσεις της χώρας των Μάγια και των Αζτέκων, της Τεκίλας και της Πιπεριάς, του Εμιλιάνο Ζαπάτα και του Ντιέγκο Ριβέρα! Σε ένα χώρο ζεστό και διακοσμημένο με μεράκι, πλημμυρισμένο με χρώμα Μεξικού και πηγαίο κέφι, γευθείτε πλούσιες σαλάτες και πιάτα της παραδοσιακής μεξικάνικης κουζίνας που έχουν τις ρίζες τους στους αρχαίους λατινοαμερικάνικους πολιτισμούς και φέρουν την επίδραση των ισπανών κατακτητών.

Σας περιμένουμε για να δοκιμάσετε το πραγματικό μεξικάνικο φαγητό της Αθήνας!

Όταν η ποιότητα συνάντησε το γρήγορο φαγητό γεννήθηκε ο όρος «Street Pasta»…

Στο Quick Pleasure μπορείτε να διαλέξετε τα ζυμαρικά της αρεσκείας σας συνδιάζοντάς τα με μοναδικές σάλτες επιλεγμένες προσεκτικά και με τα καλύτερα υλικά.

Δοκιμάστε κάθε φορά τις μοναδικές και διαφορετικές γεύσεις που προσφέρουμε στις σάλτσες μας και εκπλαγείτε με τις απρόβλεπτες «guest σάλτσες» ανα τακτά χρονικά διαστήματα.

Και όλα αυτά μέσα σε λιγότερο από 5 λεπτά.

It’s a Quick Pleasure after all !

«Mια απλή και φιλική «κοινωνία» της οποίας οι παρεχόμενες υπηρεσίες και τα προϊόντα είναι αγνά και προσιτά».
Από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας της αυτά τα λόγια έπρεπε να μας δείχνουνε το δρόμο. Η επιλογή του τελευταίου γράμματος “ξ” στην επικοινωνία μας και η γεωμετρία του, εμπεριέχει και συμπληρώνει την διαχρονική αξία και την ελληνικότητα που απαραιτήτως ζητούσαμε.

Εκλεκτές βραδιές οίνων και γεύσεων, επιλεγμένες παρουσιάσεις βιβλίων και μουσικά γεγονότα προτείνουν κάθε φορά στους πολίτες της Λάρισας κάτι διαφορετικό με σκοπό την γνώση και την επικοινωνία. H εξυπηρέτηση είναι self service και ο μη καπνιστής αντιμετωπίζεται με σεβασμό, η ποιότητα ζωής άλλωστε προκύπτει από τις επιλογές μας υποδηλώνοντας ότι ο πολιτισμός μας είναι τόσο τα ερεθίσματα που λαμβάνουμε όσο και η διατροφή που επιλέγουμε.